Våra planer för helgen är att åka till Lake City, sol och bad känns som om det var längesen man njöt av! Ska bli skönt, nästa vecka skule det bli lite kallare så det gäller att passa på.

Dom jag träffat här vet nästan ingenting om sverige, jag har förklarat att IKEA och H&M är svenskt. Och ABBA. Och familjen Skarsgård också förstås! Att det är Stellan som är med i Pirates of the Caribbean och Mama Mia the Movie, att hans ena son Alexander "is the hot guy in True Blood". "Oh is he swedish?!"
Det är även en ny film som kommer ut snart som heter Straw Dogs, som Alexander är med i! Den måste ses.

Varje gång man ser något som har med Sverige att göra eller är från Sverige påperkar jag det haha.. Som en av dom första dagarna jag var här spelade dom Robyn på radion, dom visste varken att hon var svensk eller vem hon var så lite fail. Dom vet inte vilka Swedish House Mafia är heller... H&M trodde dom var amerikanskt, IKEA lika så. Jag blir uppmärksam bara något är europeiskt!

När dom frågade vilka länder jag hade varit i och jag sa vilka tyckte dom det var häftigt, ingen av mina värdsystrar har ett pass och min värdmamma har varit i Canada och på några ställen i Sydamerika. Tänk vilken tur vi har som kan ta ett plan i bara några timmar så är vi i ett nytt land!


Min kokbok med svenska bakelser och kakor på engelska har gjort succes här borta, haha. Idag bakade jag och Katie chokladbokkar, det hade hon aldrig smakat förr! Tänk vad hon har missat, hon tyckte dom var supergoda! Sen bakade vi berrymuffins också, mums. Fast dom har smör på sina muffins, how weird is that?! Jag åt min utan smör..




Här kommer en bild på mitt nya schema!



Kanske lite svårt att förstå, men detta är iallafall klasserna jag ska ha under hela året! Jag har Pottery tillsammans med Katie, sen ska jag nog byta till en till matte kurs, beror lite på om någon hoppar av den så den blir ledig :) En vecka kvar till skolstart nu!
And btw, IM A SENIOR!

Igår kväll åkte jag, Kori och hennes kompis till en Mexikansk restaurang i Cadillac, sjukt god mat! Efter det åkte vi till och kollade på bio igen, denna gång blev det Fright Night. Typ en vampyrfilm med en vampyr som gick runt och dödade folk, som vampyrfimler brukar vara. Men den var ganska bra ändå, mysigt med bio iaf! En biobiljett här kostar knappt 7 dollar, vilket är ungefär 45 svenska kronor! Helt sjukt att det är en tredjedel av priset i Sverige!

Idag var iaf Katie och Emily hos sin farmor och farfar så jag och Kori tog bilen på Route 66 till Torch Lake, en ganska stor sjö här i Michigan med klar ljusblått vatten, såg nästan lite ut som i Medelhavet. Låg jättemycket fina hus runt sjön också, den är röstad top 10 finaste sjö i USA eller nått sånt, jag förstår varför! Efter det fortsatte vi till Traverse City och åkte runt och hon visade mig runt bland affärerna, super mysig stad! Vi ska dit nästa helg igen och köpa saker som behövs inför skolan, och lite shopping!



Torch lake, dock inte taget med min kamera. Fick inte med mig den idag tyvärr..

Kori kollar på säsong 2 av gossip girl så vi kollade fyra avsnitt idag, så jag kollar om allt nu, hehe! Gör inte mig någonting! Och sen har jag börjat kollat på Vampire Diaries också... Har kollat fem avsnitt nu, its so addicting!

Just nu sitter jag på min första gula skolbuss! Dock inte till skolan, utan till en Cross Country tävling som Katie ska vara med i. Jag ska inte vara med och tävla än, jag kommer inte vilja det på ett tag heller! Känner verkligen att jag inte har tränat på hela sommaren haha... Har träningsverk på alla tänkbara ställen i mina ben!

Igår var det 26 grader här, kommer nog ligga runt samma temperatur idag också så det är skönt.

Igår var jag Emily, och Katie i Cadillac hela dagen, kollade i affärer och på eftermiddagen kollade vi på Raise of the planet of the apes, jag hade inte värre höga förväntningar men det var ganska bra ändå. James Franco var ju med och bara det gjorde ju det hela mycket bättre!

Ang. Stormen, Irene, som har dragit in över USAs östkust så är den inte nära oss så vi i Michigan kommer inte känna av det någonting. Hoppas att det går bra för alla er som är där nu!

Idag sov jag till 10.30, somnade runt 23 igår kväll så det var riktigt skönt. Kokade två ägg imorse, var inte jättesugen på att käka typ två grillade rostmackor med hamburger ost stekta i smör..! Sen idag köpte jag juice  idag också, det är ett måste! Allt känns så mycket fettigare här än hemma, men vi ska åka till Cadillac to do some grocery shopping! Då kunde jag säga vad jag ville ha till frukost och mat och så, så det blir nog bra! Jag saknar redan den svenska maten lite haha!

Jag tänkte visa skylten Katie hade gjort när jag kom i tisdags, men det funkar inte riktigt att ladda upp bilder än... Vet inte varför men ska försöka ordna det!

Senare i eftermiddag har jag min första Cross Country practise, tror att den är runt 4 pm! I förmiddags gick jag och Katie till skolan för att välja mina klasser, är ganska så nöjd, haha mamma du kommer skratta när du ser att jag har tagit Spanish 1 haha…. Det fanns inget annat jag ville ta den perioden så jag var tvungen! Eller den verkade lättast av dom som fanns att välja mellan, och allt är helt basic så jag hoppas att det går bra, plus att man kommer nog känna igen lite från franskan och italienskan.. i hope!! Ska lägga in en bild sen på mitt schema, men jag kanske ska byta en klass till en till mattekurs, beroende på om någon hoppar av någon klass. Just nu har jag och Katie en klass tillsammans, Pottery haha… ganska oseriös men hon sa att den var ganska enkel och hade inte så mycket läxor så det blir bra!


Nu har jag nästan varit här i ett dygn, och det är så jobbigt med jetlag! Helt sjukt, jag sov på natten och några timmar på dagen också haha! Alla tre flighter gick bra, det sista till Michigan var någon timme försenat men det gick bra det också, när jag kom fram stod Kori (värdmamma), Katie och Emily (värdsystrar) med en skylt där det stod "Välkommen till America Julia"! Vi tog min väska och åkte sen till deras hus, dom visade mig runt lite snabbt och efter det gav jag dom deras presenter. Dom tyckte Ahlgrens Bilarna var jättegoda! Igår åkte vi in till staden Cadillac och fixade nytt sim-kort till min iPhone, så nu kommer jag inte använda mitt svenska nummer för ens jag kommer tillbaka till Sverige. Sedan har vi hunnit till skolan också och fått schema på vilka classes det finns, så dom ska jag välja ut imorgon. Idag hade både Emily och Katie Cross Country Training så jag följde med för att kolla, dom är med i olika "lag" så dom tränar inte med varandra för dom är inte lika gamla. Men imorgon ska vi gå till rektorn och skriva in mig på Cross Country practise så jag kommer börja med det redan imorgon! Och då kommer jag vara i samma lag som Katie så vi kommer träna tillsammans så det är bra!
Det var en kort sammanfattning av vad som har hänt hittills, skriver mera imorgon!

Hatar att säga hejdå, det värsta jag någonsin gjort. Men snart är jag i USA vilket kommer bli så bra! Imorgon 7.10 går planet så runt 4.40 beger sig familjen till Arlanda! Vi flyger först till London Heathrow, sedan vidare till Chicago. Efter 4 timmars väntan på Chicago åker jag vidare till Michigan! Där står min hostfamily och tar emot mig! Borde vara framme 8.30 pm lokal tid, alltså 2.30 am svensk tid. Lagom jetlag jag kommer ha! Så nästa gång jag bloggar är ifrån Michigan!

I torsdags ringde Hanna från STS och sa att jag hade fått min efterlängtade placering i USA! Jag har en hostmum som heter Kori, och tvåvärd systrar, Emily och Katie. Dom bor i en liten stad som heter McBain i Michigan, kommer även att gå på McBain High School som börjar 7 september!!

Jag ringde hem till Kori igårkväll, först var det inget svar så jag provade ringa en timme senare och då svarade hon! Åh hon lät jättegullig och tyckte det var jätteroligt att jag skulle komma på tisdag! Hon frågade vad jag hade för favoritfärger, dom höll på att göra iordning mitt rum, sååå snälla. Jag pratade med Emily och Katie också, dom verkade supersöta dom med! Can't wait to meet them!

Tidsskillnaden där borta är -6 timmar!

Googel earth är bland det bästa som finns, så därför tänkte jag visa vart jag kommer att bo för er som är sugna på att se! Jag har ringat in där jag bor och sedan zoomat in mer och mer










Idag fick jag äntligen min placering, redan på tisdag bär det av mot Michigan! Berättar mer om placeringen, familjen och skolan imorgon! :D

Fick en fråga ang. inlägget Map of the world:




Fick den av min mamma och hon beställde den från http://www.luckies.co.uk. Finns massor med olika prylar att beställa därifrån. HÄR är länken till kartan jag lade upp bild på! :)

Jag vill bara åka nu direkt till USA! Jag går ändå bara och väntar här hemma på att på flyga iväg, känns ovärt. Vill vara där nununu! Suck.... Och skolorna här hemma börjar om en vecka, vad ska jag göra då?? Gå runt och inte ha något vettigt att göra, blää va tråkigt.
Juste, sen på måndag ska jag ta min sista spruta innan jag åker, weho!
Sofia har fått mig att börja kolla på Pretty Little Liars också, riktigt bra så nu kan jag inte sluta kolla! Fast det är bra då är jag iallafall sysselsatt med någonting!

Tumblr_lp2lhffafn1qlzurno1_500_large

För ett tag sen fick jag en stor världskarta som är till för att se vilka länder man har varit i, dom länder man varit i skrapar man. Typ som en skraplott, så kommer det fram en fin färg under haha. Snaaaart kan jag skrapa hela USA, undrar vilken färg det blir spännandeeeeee!






För några dagar sen kom Henrik över med en kokbok på engelska, och tre kalendrar som även han ska ge till sin värdfamilj! Hur schyst som helst! Att fixa presenter till en värdfamilj som inte finns än känns ju sådär haha, men bättre att börja nu så inte allt måste fixas på en gång sen.

Kolla in Henriks blogg HÄR, han ska till Colorado och åker den 8e Augusti, helt sjukt inte ens en vecka dit! Ni ser presenterna på bilden under :)