Idag har jag varit har i 99 dagar, helt galet hur fort tiden gar! Bara 180 dagar kvar vilket betyder att mer an en tredjedel av tiden har dragit forbi, det har gar snabbare an vad jag hade trott. Sa imorgon firar jag 100 dagar i USA, pa nagot satt maste man val fira? Ooh jag vet! Ska baka kladdkaka, ingen har kakat det har forut.. Herregud, eller kanske gora chokladbollar igen, det gick ju hem forra gangen.

Tumblr_li7gpurba91qax2rfo1_400_large


Alla tv kanaler har jul reklamer och folket på gatan har börjat dekorera sina hus med ljusslingor och glitter! Håller på att jobba på en christmas playlist på min spotify så man kan börja få lite julkänsla! Nästa helg ska vi åka och köpa julgran, underbart!! Ju tidigare desto bättre om ni frågar mig! Skypade med pappsen igår kväll, eftersom han är i Wisconsin här i USA nu så slipper man tänka på tidsskillnaden! Han är bara en timme före oss så det är skönt, önskar att han kunde kommit över hit eftersom Wisconsin är grannstaten till Michigan men det gick inte, lite synd med det går!

I helgen drar vi till Traverse City och jag ska shoppa dom sista julklapparna till er där hemma och också försöka hitta något till värdfamiljen, inte den blekaste om vad man ska hitta på till dom men något ska man väl hitta. Dom sa att dom önskade sig svensk choklad, inte det lättaste att trolla fram precis..!

Nu ska jag sätta mig och kolla på the Gammys Countdown, imorgon är det Victoria's Secret Fashion Show som gäller!
Juste, nämnde jag att vi har skaffat två kattungar? Iiiih dom är så söta.
Katie och Puff, han kommer bli en äkta amerikan. Käkar nonstop och är bra mycket större än sin brorsa.
Vill ni veta en annan bra sak? Såhär många mascaror kan du köpa här på Wallmart, för samma pris som EN mascara hemma i Sverige. NICE

Thanksgiving

Igår var det dax för min första Thanksgiving, och det var precis som alla hade sagt, har aldrig käkat så mycket som jag gjorde! (Inte ens på ett julbord!) Kunde typ inte röra mig på under kvällen haha.. Turky, stuffing och pumpkin pie var bara några saker vi hade, vi gick upp vid nio på morgonen och lagade maten hela förmiddagen! Jag, Katie och Emily hade alla fått i uppgift att laga en rätt själva, jag valde att baka solrosfrallor eftersom jag inte riktigt hade koll på vad man käkar på thanksgiving... Plus att jag är så trött på allt ljust och luftigt bröd, blä. Och gud så gott brödet blev med tanke på att jag aldrig har bakat bröd förr och att mina matlagnings kunskaper är ganska begränsade. Men som sagt så gick dom hem så min värdmamma frågade om jag kunde baka flera idag, man tackar! Hon hade även köpt tre flaskor Pellegrino till mig, åååh det var underbart att dricka kolsyrat vatten igen! Alla i min familj tycker att det är vidrigt hehe.. Fast det är bra för då får jag allt för mig själv.

Såg en Soda Stream i en katalog idag, funderade starkt på att köpa en om det inte vore för att den kostade 100 dollar.. Visste ni att Soda Stream var svenskt? Det hade inte jag någon aning om, fast det är ingen här som hade hört talas om det innan jag berättade om den. Och hemma har nästan alla en så det är lite annorlunda..

Vårt internet slutade fungera idag så jag kan inte ladda upp några bilder just nu... Irriterande.

Idag har min värdmamma varit och jobbat så det blev ingen Black Friday shopping idag tyvärr, de ända reklamerna som gick på tv idag var om 'black Friday shopping' så man börjar tröttna lite på deras tjat hehe...

Bara en månad kvar till jul, åh allt är så mysigt här nu eftersom dom redan har börjat med julpyntning och julmusik i alla affärerna, I love it! Och om inte länge alls fyller jag 18, helt sjukt!

I onsdags fyllde en kille år som jag har spanska med så vi var hemma hos honom och firade med massa andra seniors, vi hade det riktigt roligt! Men det suger att man inte kan köra bil här, måste fråga om skjuts överallt man ska. Och det känns ju inte precis bättre att 16 åringar kan köra runt medan jag får skjuts av dom som är två år yngre än mig själv haha... Maria från Brasilien berättade att dom inte heller får ta körkort för ens dom är 18, fast dom får inte heller börja övningsköra för ens dom är 18, (vilket inte makes any sense for me at all) så det är väl alltid något!


Denna vecka är vi lediga torsdag och fredag, torsdag = Thanksgiving! På fredag är det Black Friday vilket innebär reor överallt i alla affärer = Lycklig Julia! (Kan tänka mig att det typ är som julrean i Stockholm fast värre haha, underbart.) Dom flesta handlar sina julklappar på den här dagen och jag har hört att alla är ute och shoppar då så vi får se om vi ska åka på fredag eller lördag.

När vi ändå är inne på ämnet Black Friday så kan jag ju visa er reklamen som Kohl's har nu inför fredagen, it brings back memories haha...

Och här är en till med Justin Bieber för Macy's inför Black Friday, erkänn att den är lite rolig...!

Hittade en intressant artikel på DN, man kan ju alltid hoppas på att det stämmer! :)

http://www.dn.se/ekonomi/hogre-lon-efter-utlandsstudier

Vad har hänt dom senaste dagarna? Inte mycket, kollade på Katies basket turnering på lördag morgon. Gick upp 6, mindre roligt. Pratade med mamma på skype en bra stund, alltid lika roligt! Nu sitter jag på mitt rum och ska försöka mig på engelska läxan, lite onödig svår om du frågar mig.. Men det ska nog gå! Gjorde nyss klart min Algebra 2 homework, betydligt mycket enklare. Matten här är egentligen inte så svår, jag har gort det mesta innan men det är språket som gör det hela krångligt. Och ni som har lite koll på matte vet ju att vi skriver y=kx+m. Här skriver dom y=mx+b. Varför kan inte alla bara skriva LIKADANT?! Sånna små saker som gör det svårare haha..
Och jag måste ju erkänna att jag fortfarande inte kan deras system hur man mäter med feet och inches, okej en feet är 12 inches eller nått sån. Har inte den blekaste vad det är i cm dock.. Känner att vårat metric system makes more sense...

1 mil = 10 km, 1 m = 10 dm, 1 cm = 10 mm
1 mile = 1760 yards, 1 yard = 3 feet, 1 foot = 12 inches
Just sayin...
Dessa fina Victoria's Secret card fick jag dom senaste två gångerna jag handlade där, dom kan vara värda allt mella $10-$150 och man kan börja använda dom den 1a december! Can't wait!
Nu väntar American Music Awards 2011 på ABC!








Hunting i helgen var helt okej, förutom att vi gick upp 5.00... På en ledig dag! Vi var inte mitt ute i skogen utan satt uppe i Katie's grandpas deer blind vilket nästan ser ut som en trädkoja högt uppe som man kan vara i medan man jagar haha, den var uppvärmd så jag slapp frysa! Direkt när vi kom dit satte vi oss på golvet och somnade om haha, vi satt där och spelade kort i två timmar. Käkade godis och pop trads, sen tog jag och Katie fyrhjulingen hem igen, kändes som om vi var nöjda för dagen. Inte riktigt lika kul kanske när man inte får skjuta själv så det blev lite boring i slutet.

Idag när jag vaknade var det helt vitt ute på marken, och SVIN kallt ute, nu kommer vintern! På Current Events lektionen så frågade jag hur kallt det blir här på vintern, dom sa runt -20 F, om man har tur! Det kan bli upp emot -30 F, och ibland är det så kallt så att det inte ens kan snöa, kul! Så därför kände jag att jag kommer att behöva min älskade Boomerangjacka och kanske också mina Uggs så jag kan hålla mig varm, hoppas mamma och pappa skulle kunna skicka dom?!

I skolan idag var det Thanksgiving Dinner till lunch, dom hade det en vecka innan själva Thanksgiving för att man inte ska behöva äta samma flera dagar i rad! Vi fick turkey, stuffing, mashed potatoes, cranberry sauce och andra grejer jag inte kommer ihåg. Och så får vi ju inte glömma vår chocolate milk!

Just nu sitter jag i soffan och bloggar från iPhonen och kollar Ellen Degeneres Show, gör det varje dag efter skolan! Den 29 november är det Victoria's Fashion Show 2011, can't wait!


Helgen har spenderats hos Katie och Emily's grandparents, vi åkte till Traverse City och shoppade i lördags och igår var jag i kyrkan för första gången. Det var helt klart annorlunda från vad man är van vid. Satt och lyssnade på pastorn som snackade i en halvtimme, inte det roligaste jag har varit med om. Så jag är ganska glad över att jag inte behöver gå dit varje söndag!

I kyrkan var det ett par som är bekanta till familjen som kom fram och hälsade på mig och pratade lite. Innan vi skulle åka hem kom dom fram igen och frågade om jag kom från Sverige för dom hade hört det från någon annan. Dom hade trott att jag var amerikan hela tiden eftersom jag inte hade någon accent at all, hehe. Lycklig! Då sträckte man lite extra på sig.

Gick hem idag från skolan och blev omkörd av en amish med häst och vagn.. Kommer nog aldrig riktigt kunna vänja mig vid det.

Imorgon är det 'Deer Hunting Day' vilket är den första dagen av hunting season här, och vi får den dagen ledigt eftersom i princip alla jagar här haha... Hur konstigt är det att vi får den dagen ledigt när vi inte ens fick ledigt förra veckan på Veterans Day?! Ni kanske förstår nu hur stort hunting är här? Vet inte hur många i USA som är lediga men vet att det bara är The Northen part of Michigan som är lediga imorgon, win! Tror vi ska upp till Katie och Emily's grandparents igen och jaga haha, kan ni tänka mig i hunting kläder ute i skogen?! Nej inte jag heller! Vi får se hur det går haha..



I skolan idag firade vi Veterans Day i skolans gym med alla elever och lärare, man hedrar och tackar de soldater, och deras familjer, som är eller har varit ute i krig och de som dött. Det hela började med att alla reste sig upp sade "The Pledge of Allegiance" vilket innehåller typ "we honor america, thank you lord" snack. Jag satt bredvid Maria från Brazilien och Raquel från Spanien och vi bara kollade på varandra när alla i hela salen ställde sig upp och började prata i kör. Varenda kotte kunde den utantill. Vi tre bara gapade och kollade på varandra haha, tur att alla var helt fokuserade på vad dom sade med högra handen på hjärtat och vända mot den amerikanska flaggan så ingen såg att vi såg helt vilsna ut..! Livet som utbytesstudent är inte alltid lätt haha! Det hela höll på i drygt en halvtimme, rektorn och tre elever höll tal och visade bilder på två soldater som hade gått på McBain High School för 20 år sen. Till sist ställde sig alla upp och bad en sista gång för alla soldater, amen. Alla i hela salen stod helt tysta med ögonen stängda. Allt detta är så ovanligt från vad man är van vid, vi i Sverige skulle aldrig ha en dag som den här, eller ställa sig upp och be framför hela skolan. Men det hela var väldigt fint gjort och det var kul att få ha upplevt det. USA är ett väldigt patriotiskt land och idag märkte man hur stolta alla är över sitt land. Tycker vi i Sverige också borde ta efter lite där.

Under hela helgen ska jag följa med till Katie och Emily's grandparents, tror vi ska upp till Traverse City imorgon och shoppa lite. På söndag ska jag följa med till KYRKAN för första gången för mig sen jag kom hit (eller ja första gången ever om man inte räknar med bröllop, konfirmationer eller skolavslutningar!). Det kommer bli riktigt intressant, tror vi ska på söndags skolan först på morgonen så vi får se hur det går! Uppdaterar om helgen när jag kommer hem på söndag!


Vaknade upp runt 10 idag och satte mig och kollade på I Am Legend med resten av the family, kom hem sent igår. Vi var hos en kille med runt 20 andra seniors för att ha en avskedsfest för svenskarna som åker hem imorgon! Kommer sakna dom! Spelade wii, några badade i jacuzzin och vi hade riktigt roligt!

Första snön kom idag när vi satt och kollade på filmen! Kändes mysig och man fick nästan lite julstämning, fast det var inte så mycket snö som kom så det var inget som stannade på marken, men ändå!

I veckan fick jag hem mina senior kläder, hoodtröja, mjukisbyxor och t-shirt! Våra cap and gown kommer vi inte få hem för ens graduation så kan inte visa den än! Lägger ut lite random bilder jag hade på iPaden!



I fredags var det dax för den första marking period, man har en varje fjärdedel av läsåret och dessa betyg vi har nu har en stor inverkan på slutbetygen, tror att det är ungefär 20% av betyget. Här är iallafall fall mina betyg hittills och jag är riktigt nöjd!

1st hour Pottery: A
2nd hour Spanish: A-
3rd hour Algebra 2: B
4th hour Senior English: A-
6th hour Current Events: A
7th hour Web Design: A
8th hour World History: B


Sitter och myser i soffan framför tvn, sitter och kollar på ett football game. Vad händer med mig haha, trodde inte jag skule vara så intresserad av det men det är faktiskt riktigt roligt att kolla på, och det blir ännu roligare nu när man börjar få ordning på alla regler. Säsongen för vår skolas football lag slutade idag, så nästa vecka börjar alla basket tryouts! Basket är ännu större på våran skola så jag ser verkligen fram emot när säsongen kommer igång med alla matcher!

Vädret har varit superfint idag, skinande sol och inte allt för kallt som det har varit den senaste veckan. Just nu är jag hemma själv, min värdmamma kommer hem snart så vi får se vad vi ska hitta på. Känner bara för att slappa ikväll och inte göra någonting, kolla film och käka god mat. Igår kollade jag på Horrible Bosses, OMG det var den roligaste filmen jag har sett sen The Hangover! Klockren helt enkelt.

Har sagt det förut men säger det igen, jag är sååå tacksam för att jag blev placerad här i just min värdfamilj. Jag har hört hur många som helst som har fått byta familj, inte trivs eller inte kommer överens med sin familj. Jag har ingen speciell curfew, bara jag smsar min hostmum om vart jag är och med vilka så är allt lugnt vilket jag tycker är skönt. Kan inte ens tänka mig hur det skulle vara om jag hamnat i en annan familj som jag inte skulle ha kommit överens med alls. Så att få en värdfamilj sent (fick reda på att jag skulle åka den 20 Augusti) behöver inte betyda att det bara är dom dåliga kvar!!

Slänger in några bilder på delar av vad jag shoppade i Chicago!



Ett par mjukisbyxor, hotpants, t-shirt och en blus från Hollister. Underkläder från Victoria's Seret och två nagellack från favorit märket Revlon.



En tröja som jag köpte från Forever 21, hur skön som helst så den är perfekt nu inför vintern. Sen ser ni en liten del av min garderob också på bilden.

We had an amazing time in Chicago! Bilresan tog knapt 5 timmar, vi stannade i Indiana på vägen ner på ett gigantiskt outlet mall, underbar shopping och vädret i Chicago var hur fint som helst när vi kom fram. Vi bodde på The Congress Plaza Hotel som ligger i downtown Chicago så vi kunde gå till det mesta, när vi hade checkat in bestämde vi oss för att gå och äta middag på Hard Rock Café sedan vidare till Willis Tower (näst högsta byggnaden i världen). Det var gigantiskt plus att jag är höjdrädd så det var sjukt scary, men det var värt varenda dollar!





Kan vara bland det läskigaste jag någonsin har gjort att gått upp i the Willis Tower, kollade inte ner en enda gång och nu när jag kollar på bilden ser jag att jag ser lite stel ut haha.. Men jag visste att jag skulle ångra mig om jag inte gjorde det!





Dag 2 vaknade vi upp till ösregn och vindar, självklart. Det var lite synd för man hade inte tålamod att gå utomhus och kolla på saker utan man ville bara in och värma sig för man bokstavligen blåste bort så fort man var ute. Vi tog bussen till Hankock building för att äta brunch, maten var underart god och utsikten helt fantastisk! Älskar känslan av att sitta och kolla ut över alla skyskrapor med hela staden under sig.



Sen blev det ju självklart lite mera shopping, vi gick bla. till H&M!! Ni kan inte förstå känslan att gå in där och bara känna sig hemma med alla underbara, billiga och fina kläder, töntig jag låter men seriöst, det känndes så bra! Köpte en jacka, ett par byxor (svarta skinny jeans som jag har letat efter sedan jag kom hit, H&M går alltid att lita på!) och två tröjor. Sen fick jag med mig lite smått och gott från Victoria's Secret, Hollister och Abercrombie & Fitch också!

På kvällen blev vädret mycket bättre och varmare, vi gick och såg en musikal som helle The Million Dollar Quartet. Dom sjöng covers av Elvis och Johnny Cash, mamma och Johan ni skulle verkligen ha gillat det! Innan vi gick tillbaka till hotellet gick vi förbi "the bean", vet inte riktigt hur jag ska förklara hur den ser ut så ni får kolla själva på bilderna!




För två dagar sen frågade en lärare på skolan mig om jag ville följa med dom andra svenska studenterna till Chicago imorgon, kan man ens tacka nej till ett sånt erbjudande!? Vi åker vid åtta tiden imorgon och kommer hem på fredag mitt på dagen, tror det tar ca fem timmar att köra dit så det är inte allt för långt! Jag är så himla taggad på att äntligen få komma till Chicago då jag bara har varit på deras flygplats, så då kommer jag kunna bocka av två delstater till, Indiana och Illinois!

Jag har börjat samla på courters, det finns 50 olika varianter med olika motiv på, en för varje delstat i USA. Började igår så hittills har jag 6 olika, hittade precis Kansas i botten av min väska! Måste köpa något som man kan samla alla mynten i, Katie sa att man kunde köpa något på posten så ska leta efter det!


Hade en sjukt rolig kväll, efter skolan åkte jag hem och fixade min outfit för kvällen och några timmar senare kom Kaytlin och hämtade upp mig för att åka till Demi's hus för att fixa i ordning oss med fyra andra tjejer! Alla var utklädda, allt från flingpaket till cowboys. Själv var jag cowgirl som ni ser på fotot haha. Dansade hela kvällen och när det var över åkte vi hem till Demi igen och kollade på horror movies, jag är så trött idag!


image description