Sitter just nu hemma hos Isabelle och slappar, igår var vi och såg "The Girl With The Dragon Tatoo" på bio i Traverse City. Tyckte den var riktigt bra, fast jag föredrar nog den svenska filmen bättre. Det var kul att se scener fran Uppsala, Waynes Coffee muggar, SVT och TV4 kameror, svenska gatunamn och så alla skådespelare såklart. Var alla svenska eller? Känndes ju som det, förutom Daniel Craig då förstås! Plus att man kunde höra hur dom uttalade dom svenska namnen.

Här är bara några av alla filmer jag ser fram emot att se under 2012!

Gone

The Lucky One

21 Jump Street

The Vow

En Gång I Phuket

Titanic 3D


Sitter just nu på ett café i Traverse City och käkar mat. Wifi <3 Har skypat med mammsen och snart ska jag ringa pappa också.

Ska upp till dom andra utbytesstudenterna idag och vara där i ett par dagar, så det ser ut som om det bli till att fira nyår där hos dom! Jag vill se "The Ball drop" på tv från New York vid tolvslaget, vi är ju i samma tidszon som NYC så vi får nytt år samtidigt! Och ni där hemma 6 timmar före oss!

Just nu snöar det utomhus, inte mycket så det kommer väl antagligen inte ligga kvar på marken, vilket inte gör något för mig. Orka frysa liksom, ju varmare desto bättre!


Datorn vill inte fungera just nu, det går inte att ladda in bilderna så jag kan inte lägga upp dom från vår julafton än.. Sitter just nu och kollar på min underbara Adel DVD jag fick av värdfamiljen i födelsedags present. ADELE - Live At The Royal Albet Hall. Köp den, världens bästa!



Jag orkar inte med dom längreee, tar deras energi aldrig slut eller?! Skönt att slippa dom ett par dagar nu hehe. Nej dom är söta men min katt där hemma var aldrig såhär dryg, jag föredrar svenska katter.

Jag har en idé...


Yes vi firade julafton den 24e istället för 25e, vi ska till mina värdsystrars farmor och farfar imorgon så det var därför det blev så. Gör mig inget. Fick massa fina grejer från både familjen och värdfamiljen. Mycket känslor när jag läste korten och öppnade presenterna hemifrån. Lägger ut bilder från kvällen när jag kommer hem igen på tisdag :)


Har varit hemma hela dagen idag, pratat med familjen i telefon och fått bilder mailat till mig hemma från Sverige från idag! Väntar nu på att Kori ska komma hem fran jobbet, då ska vi öppna julklapparna och mysa framför granen!

Var själv hemma idag så jag stängde in katterna i källaren, DOM AR SA HIMLA IRRITERANDE. Can't stand them. Så jag stängde in dom där, satte på hög volym på tvn så jag slapp höra dom gnälla mohaha. Ska nog slappa ut dom snart innan alla kommer hem hehe...

Jag kommer btw få en webcam i julklapp ikväll, haha så imorgon blir det skype hela dagen! Så dom som vill skypa, hör av er!

GOD JUL till alla er där hemma, hoppas ni hade en mysig dag!

Igår var jag och min hostmom och köpte de sista klapparna, gick även och kollade på bio. Det blev New Years Eve, vi satt och garvade rakt genom hela filmen haha. Den rekomenderas starkt, den var mycket bättre än Valentine's Day! Vi hyrde även filmer, 8 st närmare bestämmt för $6. Helk OK deal. Vi köpte även Horrible Bosses, senaste Harry Potter och Bad Teacher.

Har gått runt och sjungt på Justin Bieber's låt mistletoe hela dagen, det är typ det ända som spelas på radion här, okej inte bara men jag har hört den mins fyra ggr sen jag gick upp i morse.

Imorgon är det jul för er där hemma, två dagar kvar för mig. Och det suger ganska mycket att inte vara hemma på julen, menmen jag ser fram emot vår christmas eve, det kommer bli bra. Plus att jag redan vet den stora saken jag kommer att få från min hostmom haha, hon kunde inte hålla det hemligt! Alla här vet typ vad dom ska få i julklapp. Jag vet aldrig vad jag ska få, och jag vill inte veta heller. Det är även populärt att åka med sina föräldrar till the mall och välja ut sina egna julklappar som man sen får på christmas eve, ööh. Vad är vitsen med det!? Weird..

Och jag skulle jättegärna vilja berätta här på bloggen omkillaroch alltannat drama somhänder påmin skolan, men jagvetatt detär folksom läsermin blogg ochöversätter allt jag skriver frånsvenska tillengelska. Haha, sådet är nog inteså smartom jag gör det! ;)

Fick en julklapp av en tjej som jag sprang Cross Country med i höstas i onsdags, hade inte förväntat mig det alls. She's so sweet! Här är iaf kortet jag fick av henne :)



Idag fick vi våra Senior shirts i skolan, för er som inte vet vad Ramblers är för något så fattade inte jag heller vad det var första gången jag hörde det. Men det är iaf ett flygande hjul LOL. Vem har det som maskot liksom!? Antar att det är för att Michigan är kännt för sin tillverkning av bilar, speciellt i Detroit. Och så ligger ju Cadillac bara 15 minuter här ifrån också...! Jag skulle då valt en annan skol maskot menmen. På baksidan står det 2012 och alla våra namn.

/>


Sitter framför tvn och kollar på Saturday Night Live, har precis blivit klar med min English homework. Senior English är sjukt svårt just nu, inte så att jag kommer att faila kursen men vi får minst två nya uppgifter varje dag, så om man inte hinner göra klart eller gör det hemma så blir det dubbelt så mycket dagen efter, dryyygt. Och alla nya vocab words, herregud har aldrig sett dom förut. Men det ordnar sig, lovet imorgon kommer perfekt i tid!

Jag har ett problem, JAG KAN INTE HITTA SAFFRAN NÅGONSTANS! Blev så sugen på lussebullar i helgen men jag kommer ju inte kunna baka dom utan saffran. Har hört att folk har hittat spansk saffran och att det funkar lika bra, men då är ju den stora frågan vart jag kan hitta det!?!

När jag frågade kvinnan i kassan om dom hade saffran så hade hon ingen aning, hon frågade vad jag skulle ha det till. Jag visste inte riktigt vad jag skulle kalla lussebullar på engelska? Saffron buns? Ja hon gav mig en aningen frågande blick men det visade sig iaf att dom inte hade det såklart. Wuäh. Fatta va gott det skulle vara just nu med en varm lussebulle och oboy. OBOY!! Gud va gott det lät, riktiga grejer jämfört med the chocolate milk som vi har i skolan.

Me and Katie this weekend!



I lördags var jag på en Christmas Celebration med sju andra utbytesstudenter som bor här i Michigan.  Hela min värdfamilj följde med och man skulle ta med sig en present i var som man skulle byta med andra och så skulle man även ta med sig en egen dish, vi bakade chkadbokkar och ricecrispy treats!

Väl framme vid huset vi skulle till så var alla redan där när vi kom fram, och herregud vilket hus! Helt sjukt stort, skulle kalla det ett mansion. Tänk er stora maffiga vita hus i amerikanska filmer med överdrivet mycket juldekorationer, precis så var det. Helt galet.

För att göra en lång historia kort, när min hostmom jobbade på sitt gamla jobb kom det ett par in och skulle köpa nya möbler till sin nya utbytesstudent som skulle komma. Min hostmom blev nyfiket och dom berättade massor om det så det var tack vare dom som hon bestämmde sig för att ha en utbytesstudent i år! Så tack till dom!

Där var iallafall sju andra utbytesstudenter, alla tjejer, från Tyskland, Norge, Finland, Brazilien, Italien och Thailand. Det var så sjukt roligt att träffa andra utbytesstudenter oavsätt vilket land dom kommer ifrån. Man har så mycket gemensamt. Snackade svenska med norskan, diskuterade Svenska Hollywood Fruar, Fest Hos Mange och Kabojsarna. Vi båda hade det lite kämpigt med att inte snacka engelska medans alla andra runt om engelska, det märks verkligen att man inte har pratat svenska på ett bra tag nu!

Där var iallafall sju andra utbytesstudenter, alla tjejer, från Tyskland, Norge, Finland, Brazilien, Italien och Thailand. Det var så sjukt roligt att träffa andra utbytesstudenter oavsätt vilket land dom kommer ifrån. Man har så mycket gemensamt. Snackade svenska med norskan, diskuterade Svenska Hollywood Fruar, Fest Hos Mange och Kabojsarna. Vi båda hade det lite kämpigt med att inte snacka engelska medans alla andra runt om pratade engelska, det märks verkligen att man inte har pratat svenska på ett bra tag nu.

När man kollade vad alla hade på sig så hade nästan alla skinny jeans och en top från Hollister! Kolla det är inte bara jag som har skinny jeans eller kläder från Hollister, man kännde sig som en i gänget lol. Härligt med lite europeisk stil för en gångs skull!

Presenten som min hostmom slog in, hon är grym när det gäller present inslagning!



Från vänster till höger: Norge, Sverige, Brasilien, Tyskland, Finland, Tyskland, Thailand och Italien.

Som rubriken lyder, detta frågade en tjej mig i min 3rd hour idag. Hahah jag orkar inte

Sitter just nu på hotellet och kollar på tv och bara slappar. Fick nyss ett sms från Katie om att det hade varit ett lockdown på våran skola. Ett lockdown kan vara vad som helst, typ bombhot eller dyl. men det var INTE något bombhot på vår skola idag. Jag har inte riktigt fått något klart svar om vad som har hänt med det folk har skrivit på Facebook är att det är en mamma som bor downstate som har kommit till skolan för att ta tillbaka sina barn (som jag antar att hon inte har vårdnaden av längre) fast hon släpptes inte in, så nu hade hon åkt tillbaka för att hämta ett vapen!? Så det är massor med poliser runt skolan och ingen får gå hem eller lämna skolbyggnaden. Men det är vad jag har fått ut från Facebook så det är ju inte säkert att det stämmer helt... Tror jag valde rätt dag att inte vara i skolan iaf. Känns som om sånt här aldrig skulle hända i Sverige. Men som sagt ingen är skadad eller nått sånt så jag tror (och hoppas) att det inte är något allvarligt...

Över till något betydligt roligare, jag fick ett brev från min area representive Rhonda om en Exchange Student Christmas Celebration på lördag kväll, ska bli jätteroligt! Kommer att vara folk där från bl.a. Norge, Frankrike, Tyskland och Japan. Rhonda sa att jag fick ta med mig en kompis som också är utbytis så jag ska ta med mig Maria från Brazilien! Kommer bli super, det är alltid roligt att träffa nya utbytesstudenter. Spelar ingen roll från vilket land dom är från, man har alltid något att prata om eftersom man är i exakt samma situation och man kan diskutera om hur konstiga amerikaner är haha! Nejdå men man märker att när jag pratar med Raquel som är från Spanien att vi européer är vana vid vissa saker som inte finns här.

Följde med min hostmom till Grand Rapids imorse, medans hon var och jobbade strosade jag runt i ett gigantiskt shopping mall. Köpte de sista julklapparna så det är klart nu, och självklart blev det lite shopping till mig själv också hähä. Men dom har ju reor överallt här nu, INNAN jul. Hur går det ihop? Jaja jag klagar inte! Lägger nog ut lite bilder imorgon från idag. Ikväll åkte vi till P.F. Chang vilket är en asiatisk restaurang här i GR, det var den godaste asiatiska maten jag någonsin har ätit, no kidding. Jag åt honey shrimps till varmrätt och krabbkött till förrätt, wii im in heaven!

 


Nu har det äntligen fixat sig med internet igen så tänkte lägga upp lite bilder från kvällens presentöppning! I skolan var det jättemånga som sa grattis och det får en att må så himla bra! På Senior English sjöng dom och köpte dounuts som vi åt, fick ett grattis kort av ett par killar och så sjöng dom. På 8th hour kom jag in sist i klassrummet och där stod alla upp och började sjunga när jag kom in, hihi.
Fick hur mycket fina presenter som helst från familjen och värdfamiljen, TACK alla igen!

Ja min reaktion när jag öppnade paketet från mami haha, äntligen mineralvatten igen!

Sitter just nu på Web Design och kollar runt på kläder på Hollisters hemsida, såg nyss att jackan jag beställde för fem dagar sen nu kostar $72 istället för $84...!! Hur irriterande!? Gaah. Jaja, åh skulle kunna köpa allting där...











Man kan ju alltid hoppas att det finns massor med billiga saker där efter jul!

Sitter hemma hos Raquel just nu, har träningsverk från roller skating igår haha... Hur illa är det!? Man kunde välja mellan vanliga inlines eller sånna med fyra hjul på, ni vet sånna som dom åker omkring med i filmerna. Jag valde inlines, det enkla alternativet. Tur var väl det, jag kände mig som bambi på is (Erik, Amanda, Cissa och Frida vet ju vilken talang jag är på skridskor haha, fick ju på något mirakulöst sätt MVG så lite talang måste jag väl ha!? Hehe..). Raquel's familj kände han som ägde stället så dom sa till han att jag fyllde år i torsdags, så han ropar ut i högtalarna att alla ska åka till sidan. Sen ropar dom ut mitt namn och säger att jag ska åka in till mitten... Själv!! Herregud va pinsamt det var, sen satte dom på 'happy birthday' så där fick jag stå i mitten medan alla sjöng. Usch!! Fattar ni om jag hade ramlat då, vet inte vad jag skulle gjort! Jaja vi hade kul iaf, nu ska vi kolla film, TTYL!


Dagen har varit grym, öppnade presenterna och jag har verkligen världens bästa familj och vänner. Jag är sååå tacksam för alla som alltid finns där för mig. Helt sjukt hur lyckligt lottad jag är som har alla er, älskar er så mycket!

Det känns faktiskt som om man har blivit äldre över natten, jag menar 18! Äntligen! Inte för att det spelar särskilt stor roll här, en kille skrev som sin status på Facebook som precis hade fyllt 18: "Now I can finally buy a lottery ticket!!" Haha, kanske inte precis vad vi där hemma skulle skriva som status på vår 18-årsdag! Har blir man ju inte riktigt vuxen för ens 21, stackare!

Imorgon ska jag följa med Raquel och vi ska åka till Cadillac och prova roller skating inomhus, kommer bli riktigt kul! Så kommer sova över hos henne både fredag och lördag så kommer hem på söndag och då ska jag lägga upp bilder från idag, vi tog massor med kort!

Här är en bild på en glad Julia idag, A&F tröjan fick jag från Katie imorse!


Sitter i skolan just nu, Katie hade gjort världens gulligaste sak när jag kom till skolan. Jag gick till mitt skåp och skulle öppna det, där hade hon klippt ut och satt fast bokstaver där det stod "Happy Birthday Julia". Aaah va glad jag blev, hon hade stannat kvar efter skolan igar och gjort det. Ikväll ska jag öppna alla presenter när min värdmamma har kommit hem fran jobbet! Och tack alla som har grattat eller skrivit pa facebook, that made my day! Skriver imorgon om hur första dagen som 18-åring har varit!


Idag frågade en kille mig i 7th hour om vi hade public showers i Sverige. Jo, ja det har vi väl tänkte jag och frågade varför han undrade. Hans lärare hade sagt att Sverige var ett av väldig få länder som hade duschar där man duschar tillsammans, alltsa inga draperier, typ som de har på fyrishov. Det tyckte alla var väldigt skumt, hur kan man duscha tillsammans liksom? Det var lite creapy for dom… även fast jag sa att vi hade andra duschar också haha, vad ska man säga?

Klockan är just nu 8.00 pm.... så i Sverige har det varit min födelsedag i två timmar! Här är det fortfarande fyra timmar kvar... Så i år fyller man år i 6 extra timmar, grymt!


Nu var det en stund sen jag skrev sist, i helgen har det varit fullt upp hela tiden!

I lördags åkte vi till Traverse City och jag handlade alla mina julklappar till er där hemma, fick med mig en julklapp till min värdsyster ocksa så har bara några kvar att köpa. Vi åt middag på Chili och kollade Breaking Dawn part 1 på bio, kom hem runt 11. Det tar på krafterna att shoppa hela dagen!

På söndagen åkte vi in till Cadillac for some grocery shopping på Walmart, jag och Katie fixade det medans min värdmamma åkte till en annan affar. Hon hatar grogery shopping sa det fixar vi, kommer bli grymt när Katie har fyllt 16 sa vi kan aka och göra det själva. Vi skulle åkt och köpt christmas tree men det blev inte av... sa det blir nästa helg istället.

När vi var i Traverse så kopte jag en vinterjacka fran JCPenny, insåg senare att den liknade den jag har hemma aldeles for mycket så jag lamnade tillbaka den. Bestallde hem en från Hollister istället som kommer att komma någon gång nasta vecka!

Här en bild på min finfina jacka, äääälskar Hollister.



<3


Jag visste att skolan skulle bli ganska slapp igår eftersom de flesta seniors på skolan är med i NHS (National Honor Society) och den gruppen hade åkt iväg till Chicago över helgen så det var inte många av oss kvar. Jag hade first hour med Kaytlin så vi bestämde oss för att fråga om vi kunde dra hem istället och det var lugnt så vi, två tjejer och en till kille bestämde oss för att ta bilen till Cadillac för att se på lunch bion, vi var helt själva i salongen. Vi hade tänkt att se Breaking Dawn men det ville inte han som var med så det ända som fanns att välja på var Puss in Boots... Okej tänkte jag visst det verkar ju liiite små rolig men det var den verkligen inte, it was a really dumb movie. Jaja det var roligt iaf att åka iväg och göra något annat än att gå i skolan, efter det åkte vi iväg till Walmart och sprang omkring där. Om man inte vet vad man ska göra kan man alltid åka till Walmart och hitta på något haha.

Igår när jag vaknade upp var det helt vitt ute på marken, det var lite kyligt men senare på dagen låg det runt 8 grader, temperaturen här skiftar hela tiden. En dag är det freezing utomhus och nästa dag är det 10 plus grader. Så idag väntar Travers City och shopping!! Jag måste köpa vinter jacka och vinter skor så jag kan överleva vintern här borta.

Juste jag fick ett present av min mormor och morfar igår i posten, lycklig tjej! Jag är super exited for my birthday next week!!


Kan inte fatta att det har gått 100 dagar av mitt utbytesår!

Idag har varit en riktigt bra dag, när man kommer hem från skolan och känner sig allmänt lycklig och går runt och små ler och är trevlig mot alla. Sån dag var det idag, underbart.

Och det blev bara bättre när jag kom hem och såg att det stod ett stort paket från Pappa och väntade på mig! Ännu lyckligare! Det var fyra presenter som jag inte får öppna för ens om en vecka på min födelsedag, kommer bli svårt att motstå men det är det värt! Så efter jag hade öppnat paketet (alltså det stora med dom presenterna i, var lugn jag har inte fuskat), och råkat snacka svenska med min värdsyster (hon bara stod och glodde på mig, det händer ibland att jag inte tänker på det och svenskan kommer tillbaka haha lite roligt.), så pratade jag med mami på skype som fyllde år idag! GRATTIS IGEN!

Blev på ännu bättre humör och som grädde på moset så kom min värdsyster Emily in med en liten kaka med ett ljus i som hon hade bakat och sjöng "Happy 100th day in America" för mig. Hur söt? Blev överlycklig.

Så om jag skulle summera min dag med ett ord: Awesome



Min fina lilla kaka med ljuset i!!