Sitter just nu framför tvn och kollar Burlesque, love that movie! Man kan inte se den för många gånger!

Hade mitt första spanska prov idag tror de gick bra, var ganska enkelt. Allting var abc alternativ så det är stor chans att svara rätt. Har tre prov den här veckan, hemma fick man ha max 2 per vecka! Fast proven här är mindre, och oftast abc frågor så det är okej!

Regnade under hela träningen idag, inte kul alls. Jag frös så sjukt mycket efter, plus att jag glömde min hood tröja så det blev till att traska hem i regnet i t-shirt. Mysigt. När jag kom hem kröp jag ner i min säng under täcket och drack varm choklad medan jag gjorde klart engelska läxan.

Imorgon efter skolan är det Varsity football game och eftersom det är homegame så ska vi gå till skolan och kolla! Andra matchen jag kommer gå på, ska försöka ta några bilder också! Sen blir det upp tidigt på lördag, 5.00 närmare bestämt!


Kände att det fick bli en Playa rubrik idag, man blir på så bra humör av det!

Ny vecka med nya saker som händer hela tiden, idag hade vi ett meet efter skolan i Mesick. Gick riktigt bra! På lördag har vi ett till meet med våra top 7 runners, bussen går 6.30 am från skolan... På en lördag liksom?! Det tar två timmar att åka dit så jag ska ta med min kudde och sova lite.. Och kolla Sol, fest och oroliga föräldrar på iPhonen haha, det programmet är bara för roligt!!

En sak jag gillar här är att den dagen ett skol lag har en match eller tävling har man på sig sina lag tröjor eller bara dressing up. Det ger det hela mer high school spirit, vi borde också ha skol lag hemma i Sverige. Det är så mycket bättre och roligare än att inte ha något alls efter skolan. Allt blir mer gemensamt, och träningen du får! Bye bye gymkort! Och alla som säger att amerikanska ungdomar är feta (vilket jag gjorde innan jag kom hit) tror inte det va, dom tränar bra mycket mer här än hemma! Just saying, lol!

Imorgon har jag World history test, på torsdag har jag Spanish test och ett Algebra test på friday! Jaa vad roligt med homework!



Frankenmouts marknad vi spanade in förra helgen, paradiset för alla ring lovers.



Sugar High's cupcakes var i en klass för sig.





Tog en stund att ta sig igenom denna affär utan att köpa något!



Headbaaands!



Watermelon fudge, sjukt god.



Popcorn i alla möjliga smaker, jag var inte så jätte sugen på att prova den med bacon smak.



Fell in love, they were hard to recist.

Helgen har varit ganska slapp, inte gjort något speciellt. Sovit mycket, fått lite läxor gjort, skickat iväg fyra brev och hunnit skypat!

Igår skypade jag först med mami, alltid lika mysigt! Sen med Jennifer, såå roligt att prata igen. Det var så himla längesen vi snackade, nästan en månad exakt nu. Kul att få prata lite snabbt med kusin och moster också! Sen snackade jag med Henrik som är i Colorado just nu, alltid lika roligt att prata med andra utbytesstudenter. Man känner verkligen att det är andra som är i exakt samma sits och det är kul att diskutera saker som mat och skola och höra hur lika man tycker om skillnaderna här i USA mot hemma i Sverige!

På eftermiddagen idag åkte jag och Kori till Cadillac och handlade lite mat och käkade lunch. Jag köpte Pellegrino, underbart att dricka kolsyrat vatten för första gången på en månad! Dom hade aldrig hört om Soda Stream, är det svenskt? Sen när vi kom hem kollade vi på säsongspremiären av Desperate Housewives och Panam på ABC!

Älskar att min värdmamma är lika into filmer, tv-serier och musik som jag är. När vi sitter och kollar på tv kommer det ständigt upp diskutioner som: "Isn't that the guy from Gossip Girl?" "Yea, thats Eric and hes in that series Revenge which had premiere on ABC yesterday, right?" "Mhm, he got abs now, I love Revenge."
Jätte konstig att se Eric van der Woodsen straight, det stämmer liksom inte.
(Kan rekomendera Revenge, första avsnittet var riktigt bra!)




Me and Katie @ Bronner's


Här är lite mer bilder från Bronner's från förra helgen!







Sushi i granen... Jag har inte ätit sushi på en månad!! Kan någon skicka ett paket med det till mig?





Svenska julgransprydnader fanns det också, vi köpte en svensk flagga som dom skrev "Julia 2011-2011" på. Den får ni se när julen närmar sig!








Nu var det ett tag sen jag skrev här, vårt internet här har inte funkat dom senaste dagarna så har inte kunnat laddat upp mera bilder. Då är jag väldigt tacksam att jag har min iPhone så jag bloggar från den nu! Vad har hänt sen sist? Inget speciellt egentligen, allt rullar på och det är fullt upp hela tiden.

Idag hade vi photo med XC-teamet, vi tog det utomhus och det regnade, blev säkert jätte fina foton...! Igår sprang vi 5 miles, jobbigt mina ben känns idag. Juste vi hade ett meet tisdags, sprang på 25.38, nytt PR! XC blir bara roligare och roligare för varje dag!

Ang. homecoming dance så brukar man ha den nästa helg men på vår skola var inte football jättestort förut, så man har homecoming i februari istället eftersom basket är större här! Så jag måste vänta ända till februari!! Sen är det ju prom också innan vi slutar, blir mycket i 2012! Hur kan det redan vara fredag imorgon?! Vad hände med veckan? Jag har gått på High School nu i tre veckor och herregud vad tiden bara flyger iväg!

I lördags morse åkte vi till Bronner's, på vägen dit stannade på McDonalds och käkade frukost. Utanför stod det amish folk och sålde sylt, enligt min värdmamma så är deras sylt den bästa så vi köpte fyra burkar av dom. Det var så konstigt att se dom i sina gamla kläder och att dom åkte dit med häst och vagn, inget man ser varje dag!
När vi var framme åkte vi direkt till Bronner's Christmas Store, one word: GIGANTIC! Har aldrig sett så mycket lampor och juldekorationer på ett och samma ställe! Det var verkligen en upplevelse, kan bara tänka mig how crowded det är där dagarna innan jul! Här kommer lite av bilderna jag tog!






Utanför affären fanns det texter från alla olika länder, kolla vad jag hittade.











Träffade även på Selma, det var ett kärt återseende!







Den bilden får avsluta första delen, mera bilder kommer imorgon!

Just nu sitter jag I vardagsrummet med dom andra och kollar The Emmy's man kan ju inget annat än älska Jane Lynch! Vi kom hem i eftermiddags, har varit super roligt och jag har tagit massor med bilder! Ska göra ett första inlägg om det imorgon så håll ögonen öppna! Puss godnatt



Klockan börjar närma sig 12, dax att krypa till sängs. Det var riktigt god mat idag i skolan, och god brownie. Då mådde man fint efter!

Imorgon väntar foto inför yearbook så det gäller att inte försova sig igen som det råkade bli imorse, min säng är så skön. Sen träning efter skolan som vanligt (ska även prata med syon inför en ev. kommande Chicago resa om några månader..!) och på lördag åker vi till Frankenmout där det finns ett stort outlett mall, shoppingshoppingshopping, och sen vidare till Bronners där vi ska cecka in World's Largest Christmas Store! Jag kommer vara som ett barn på julafton lol, ääälskar julen. Även fast det är tre månader kvar så är det inte jätte långt tid..!

Okej ska lugna mig lite med julen och se fram emot Halloween istället, det är dom redan igång med för fullt här i affärerna. Halloween kostymer, candy och dekorationer i mängder. Undrar vad man ska klä ut sig till? För det kan man väl gör även fast man inte är liten? Trick or treat är ett måste!

Kom på att jag inte har lagt upp bilden på skylten som mötte mig på Traverse City Airport som Katie hade gjort, kommer ihåg att jag inte var ett dugg nervös när jag gick av planet för att träffa min värdfamilj (vilket jag däremot var när jag gick på planet, undrade vad jag hade gett mig in på?!). Dom var hur gulliga som helst som hade gjort en skylt, det var precis som jag hade föreställt mig att det skulle vara.


Fick en fråga av en tjej om skolmaten så tänkte jag kunde svara på den i ett inlägg, för har hört att det är andra som har undrat lite om det också!



Alltså, man betalar .40 $ per lunch, då får man ALLT som står på menyn för dagen. Inklusive såser och ibland grönsaker och även ost (såklart!). Som idag fick vi mashed potatoes med någon skum kyckling sås till, då är det bara att säga om man bara vill ha en av sakerna eller båda. Sen fick vi godis idag med till lunchen, muma haha. Men om man har betalat för sin lunch kan man lika gärna ta allting man får och sen bara äta en del av det, eftersom jag inte vet vad alltid är än så tänkte jag prova allt först. Tycker fortfarande det är dåligt att dom inte har vatten till lunchen, dricker chokladmjölk varje dag vilket iknte är så bra...! Ska nog börja ta med mig vatten istället!

Herregud vad tiden går fort, för exakt tre veckor sen hade jag precis kommit hit till huset och var helt sjukt trött. Sov jag-vet-inte hur många timmar den natten! Tänk vad mycket som har hänt på nästan en månad. Nine more to go!! (Jaa jag räknade lite fel där med veckorna haha!)

Skolan rullar på som vanligt, vi börjar få lite mera läxor nu också vilket kan bli lite körigt ibland när man har träning efter skolan. But so far so good! På pottery gör vi stenar just nu, lite konstigt. Man fick dekorera den hur man ville så jag skrev "Jag älskar dig" och ett hjärta, ingen fattade vad det stod, alltid lika kul med folk som försöker uttala svenska ord haha! Igår gjorde jag och Katie klart hela denna veckans matteläxa, älskar att ha en matte nerd som man kan jobba matte med, hehe!

Idag hade vi ett till XC meet i Beal City, tog drygt en timme dit med skolbussen. Vädret var skönt att springa i, inte allt för varmt! Sprang JV idag och det blev en medalj idag igen! 3e plats blad tjejerna och nytt personbästa, 5K på 26.58 (Ser så mycket bättre ut att komma under 27 min haha). Övning ger färdighet heter det va? Plus att jag sprang på 32 minuter i lördags, vad hände där?


Bild från lördagens meet, McBain i Gul/grönt!

På fredag ska vi ta foto till yearbook, vad ska jag ha på mig?! Jobbigt val, det får lösa sig på fredag morgon (då man är som mest stressad..!)
I helgen ska vi åka bort någonstans men min värdmamma säger inte vart, hon sa att det skulle bli en suprise! Hatar att inte veta haha, vi skulle bo på hotell mellan lördag och söndag så lär vara en bit bort, spännandeeeee!

Hoppas ni har det jättebra i Sverige, jag trivs bara bättre och bättre här borta i Michigan ju längre tiden går!

----------

Sen vill jag tillägna en (väldigt mycket) försenad grattis hälsning till min underbara vän Carolina Cyrén som har fyllt 18 år! Hoppas du hade en toppen dag, äääntligen 18!! <3


10 år sen 9/11 idag, dom har direktsändningar från ground zero här på tv i USA från Memorial Ceremony, sorgligt.

I helgen har jag haft ett till XC meet, gick inte lika bra som förra. Eller jag sprang inte JV denhär gången, utan V så det var lite svårare, sen var det äckligt varmt också så det var jobbigt haha! Idag har jag och Kori slappat framför tvn med Vampire Diaries och kollat aldeles för många avsnitt.
Vi bestämde oss för att åka till Cadillac med hennes jeep, det var superhärligt att bara åka runt med taket nedfällt och volymen på max!! Det blev lite shopping också, ett linne för 4$ och en kofta för 14$, riktiga fynd.
I kväll käkade jag pasta för första gången på snart en månad, herregud va gott det var. Dom har aldrig heller hört om pasta carbonara, skandal! Det måste jag laga någon gång!
Och när vi ändå är inne på ämnet mat så kan jag visa hur min matsedel ser ut för September månad, lite annorlunda från Fyris mat kan jag lugnt säga. I dryckes väg kan man välja mellan vanlig milk eller chocolate milk, det finns inte vatten!! Det ska man köpa själv om man vill ha...! Sen är portionerna gigantiska, orkar inte ens äta upp halva så ingen risk att behöva svälta här heller!



Sorry att jag inte har skrivit på länge, har haft fullt upp hela tiden med skola och träning! Första veckan har varit super, alla har varit jätte snälla och nyfikna! Eftersom skolan inte är så jättestor så börjar man känna igen många nu, från en början var jag väldigt skeptisk till att allt skulle vara så litet men skolan är jättebra! Trivs verkligen här! Tror många vet att jag är "the swedish girl" nu efter ett par dagar haha, dom kan verkligen inte förstå att jag aldrig hade varit på ett american football game! Men igår gick jag och Katie iaf till skolan för vårt lag hade hemmamatch, jag förstod inte ett dugg av vad dom gjorde hehe. Meeeen det var en rolig upplevelse! Det var JV laget som spelade vilket betyder att det är dom som går i 9th till 11th grade, så nästa gång vi har hemmamatch är det Senior laget som spelar, det kommer nog bli roligare med mer publik.

I onsdags sprang jag mitt första Cross Country meet!! Jag ville verkligen inte men någon gång måste vara den första. Dom plockade ut dom 7 bästa tjejerna från alla lag så får dom springa första meetet, Katie sprang bland annat där. Jag och tre andra tjejer sprang ett annat meet för dom som inte var med i det första mot 10 andra skolor, and guess what, jag fick medalj! En 9e plats blev det, haha det hade jag inte förvänat mig. Imorgon är det vår skola som hostar Cross Country tävlingen, jag orkar verkligen inte springa imorgon, plus att det ska vara 26 grader då och vår bana är den värsta av alla!! Kommer svettas flera liter, tror inte jag har tränat såhär mycket på väldig länge! Varje dag efter skolan och på helgen, men det är bra så det kompenserar upp mot allt man äter! lol



Våra Cross Country kläder, gult och grönt inte dom snyggaste färgerna!



Och här är medaljen!


Nu har jag precis kommit hem från första dagen på McBain High School! Allt gick bra, bara sjukt svårt att hitta till alla klassrum med det gick tillslut. Under fösta lektionen ropade rektorn ut i högtalarna att alla skulle träffas i sport hallen, han hälsade alla välkomna och gick igenom några regler som gällde på skolan, t.ex...

  Inga mobiler på under lektionerna, om en lärare ser att man har en låser dom in den så man får den i slutet av dagen.
  Ingen får tugga tuggummi.
  Ingen får ha väskor med sig in i klassrummet (dom tror att folk kommer att gömma vapen eller knivar där... stupid.)
  Man får inte gå ut från en lektion, man måste stanna i klassrummet tills klockan ringer (Som för övrigt låter precis som vårt brandalarm)

Det är bara några av alla konstiga regler som finns här!


Skolan börjar 8.15 och slutar 2.56. Vi har 4 minuter att ta oss från ena klassen till den andra, vilket betyder att man inte hinner förbi skåpen för att lämna och hämta böcker så man måste bära runt på dom hela tiden. Och eftersom man inte får ha en väska i klassrummet (eftersom dom tror att man ska dra upp en kniv och döda någon) så är det lite jobbigt att bära alla tunga böcker. Tänkte skriva om alla klasser så ni kanske förstår mitt schema lite bättre:

Period 1: Pottery
Vi ska dreja vad vi vill, sen sätter hon betyg på det så det verkar ganska simpelt hoppas jag. Vår lärare verkar snäll och inte allt för sträng med reglerna och den här lektionen har jag med Katie och fyra andra tjejer från Cross Country så det är bra!

Period 2: AP Litterature and English
En klass med bara Seniors så det är jätteroligt att gå med dom i samma årskurs, och våran lärare är hur rolig som helst! Han var i Sverige för någon månad sen med några av hans elever och i Oktober kommer en lärare och elever från Sverige till våran skola och våra lektioner så det ska bli kul att träffa dom och snacka lite svenska. Men själva lektionen, herregud va svår klass det här är. Först fick vi läsa en sida av en novell och det var sjukt svår engelska, plus att det är skriven på 1700-talet också så det gör det ännu svårare. Men jag hoppas det kommer gå bra för jag gillar verkligen läraren och dom andra i klassen (skönt att man redan känner några från Cross Countryn)!

Period 3: Algebra 2
Som jag har förstått det så är vår lärare ”the hot teacher”, alla tjejer gillar honom haha. Han var väldigt ung, såg ut som bara några år äldre än mig. Men han verkade bra och roligt, sen hoppas jag den här mattekursen är på ungefär samma nivå som det jag har läst hittills. Det går även två till utbytesstudenter i samma klass, en från Brasilien och en från Spanien, så jag är inte ensam där!

Period 4: Spanish 1
Inte många Seniors, mest yngre. Vår lärare började med att berätta om sig själv och visade bilder på sina höns (?), lite weird. Men det kommer nog gå bra, vi gjorde ingenting speciellt utan fick bara lite papper om kursen. Utbytesstudenten från Brasilien var också i samma klass så vi satt bredvid varandra.

Period 5: Lunch break
Träffade Katie utanför mitt skåp så vi gick till lunch kön, när vi satte oss ner hade vi 15 minuter på oss tills nästa lektion startade. Chicken nuggets, potatisplättar, majs, chokolatemilk och BBQ sås fick vi idag. Jag ska lägga ut en bild på vår matsedel tänkte jag, sån sjuk skillnad från lunchen hemma!

Period 6: Current Events
Verkar som en helt okej lektion, kommer nog inte vara så mycket homework och läraren verkar vara helt okej. Vi kommer snacka om saker som hänt i USA under den senaste tiden, det är en kille från Cross Country som jag kände igen, annars ingen mer!

Period 7: Web Design
Simpel kurs, tror vi ska göra en egen blogg och designa allt på den, det vi hann göra idag var ett Google Account (vilket jag redan har) hela lektionen, effektivt! Och där kommer vi nog inte heller ha mycket läxor så det kommer nog bli en slapp kurs. Den Brasilianska och spanska tjejen är även med i den klassen.

Period 8: World History/Geography
Kommer bli en av dom roligaste klasserna känner jag på mig! Vi skulle b.la. rita en karta äver värden, där vi skulle sätta ut alla kontinenter. Vissa i den här klassen är inte dom smartaste, en kille sa ”I have written down 8 continents, am I missing anyone?” ”Whats the big continent called where China and all that stuff is?” Men inte alla då, bara några haha lite roligt! Kommer bli kul att höra hur dom pratar om Europa jämfört med hur vi tänker oss det. Satt bredvid en tjej som jag träffade på Web design lektionen, sen går en tjej från Spanien också i samma klass!

Efter skolan slutat börjar vår Cross country Träning 3.15 så det är bara att byta om och sen gå direkt dit.Vi sprang 5 km idag, jobbigt. Och imorgon ska jag springa min första tävling, nervööös!!




En Back to school bild på Katie, mig och Emily imorse!


Hela denna helg har det varit Labor Day Weekend, vet inte riktigt vad det är man firar eller så men alla affärer har rea på nästan allting så det gillar vi! Jag, Kori, Katie och Emily åkte till Traverse City Mall och shoppade kläder och stuff for school, inte för att jag hittade så mycket skolgrejer mest kläder och såna saker som är roliga att shoppa!

Vid 4 tiden gick vi på bio, vi såg The Help. Riktigt bra film som jag kan rekomendera!

Bild på lite av shoppingen igår...



Marinblå T-shirt och mjukisbyxor från Aéropstale, vit t-shirt från Hollister (nya favoritaffären), underkläder från Victoria Secret (typ ta 7 st för 25 $) och en bodylotion, Adele 19 och Adele 21, sen köpte jag en svart kofta från LC Lauren Conrad Collection och  lite skolgrejer såklart!



Jättesnygga bilder på mig, Katie och Emily som vi tog igår in the mall hahah...

Så, nu har jag tagit lite kort på mitt hus här i Michigan, även några på mitt rum! Enjoy!

Framsidan av huset och garaget.
Baksidan av huset.
En av min värdmammas bilar, här hennes gula jeep. Den är sjukt svår att ta sig in i haha..
Min dubbelsäng, sover i den understa sängen. Bäddade den  precis, baaara för att det skulle se fint ut för er, hehe.
Bilderna på väggen är de bilder jag hade skickat på min familj till värdfamiljen innan jag kom! Dom är så gulliga som har fixat in alla i ramar och satt upp!
Och här en till på kompisar och familj!

Första gången jag såg att det fanns en stad som hette GAYLORD var när jag sökte efter McBain på Google Earth, trodde att jag hade sett fel. Men nejdå, staden Gaylord ligger mindre än en timme från där jag bor! Jag måste dit, haha jag menar undrar hur gaylord folk ser ut?! Fattar ni hur det skulle vara om jag hade fått en värdfamilj i Gaylord... "Vilken skola går du på Julia?" "Jo... eh, jag går på Gaylord High School..."
Gaylord har även sitt eget Cross Country team som vi möter nästan varje tävlig, jag skulle inte vilja ha en skoluniform med det namnet på... Tydligen uttalas det annorlunda här för när jag såg Gaylord på the weather forecast skrattade jag och ingen i min hostfamily fattade varför. Dom hade aldrig tänkt på det förut!

Här är iallafall en bild på mig framför Gaylord High Schools egna gula skolbuss som Kori tog på mig för några dagar sen, jag var tvungen!


90 F visade termometern idag, vilket är ungefär 32 grader C. Vi satte ute en stund in the backyard, men det är synd att dom inte har någon pool, för vi pallade inte med värmen så vi gick istället och kollade klart säsong ett av Vampire Diaries, hehe!

Igår på Cross Country träningen sprang vi 5 miles (8 km)!! Herregud, sjukt trött jag var efter det. Sen idag sprang vi bara massor med intervaller och sprinter, jobbigt det med. Men vi fick glass efter från coach, hihi så det var det värt! Sen innan vi gick kom han med den goda nyheten att vi ska springa 5 miles imorgon igen, imorgon 8 am börjar vi. Underbar start på morgonen...! Sen är det Laybor Day Weekend lör-sön så då är det ingen träning eller tävling, så då ska vi springa själva. Vi springer iof aldrig på söndagar eftersom då är det bara kyrkan som gäller! Nej, man kan inte gå i kyrkan på morgonen och sedan ha en tävlig eller träning på kvällen, på söndagar händer det ingenting annat än sånt som har med kyrkan att göra, typ. Vilket betyder slappdag för mig, weey!

Igår skypade jag för första gången med pappa, det var jätteroligt att höra hur dom hade det och se dom igen! I helgen ska jag skypa med mamma och Johan också!



19 September, can't wait!




1. Before waiting to see if anyone understood what you meant, you start acting it out.

2. You think 100 pounds to pack up your entire life is plenty of space.

3. You spend a lot of time smiling, nodding, and pretending you understand what’s
going on.

4. You classify ”doing your homework” as translating half of it. And that alone took three hours.

5. You sometimes use the excuse ”Sorry, I don’t understand” to avoid answering aquestion… even if you do understand.

6. You want to hug the people who attempt to speak your native language to you.

7. You’ve called every person who says ”hi” to you your friend… because you don’t really have any yet.

8. You’ll read anything in your native language just to have something to read… even packaging labels.

9. You sometimes walk around the school during breaks to act like you’re doing
something, because you don’t see anyone you recognize and don’t want to stand there
awkwardly.

10. You’re better than your teacher in your foreign language class.

11. You’ve ever mispronounced something in your native language (for example,
names of products, TV shows, companies) because you know the others will
understand it better if you say it with an accent.

12. You’ve tried so many different foods due entirely to the fact that you cannot
understand the person asking you what you want so you just nod your head, say ”yes”,
and hope to god it tastes half-decent.

13. After you come back everybody tells you that you have a weird accent.

14. Your dreams are bilingual.

15. Sometimes it takes you about 5 minutes to remember a word in your native
language that you were going to use.

16. You begin to enjoy foods that you had previously despised at home.

17. It becomes a habit to introduce yourself by saying: ” I am from (country) and my
name is (name).”

18. You have been put in one or more classes with lower classmen, because you’re
supposed to understand more there.

19. You are always counting the time difference between where you are and home.

20. You do something wrong and people look at you weird, your excuse is ”That’s how
we do it in my country” even if it isn’t.

21. You have gone in to greet someone with a shake of hands and find yourself being
pulled into an awkward hug.

22. You carry a dictionary or translator as well as a camera in your bag.

23. You try to speak in the native language and everyone immediately knows ”You’re
not from around here”.

24. Peoples stares don’t bother you anymore.

25. Everyone thinks your playing the tough guy when you say you haven’t called your
mom yet and don’t miss her too much.

Hittade denna på Emmas blogg, tyckte den var lite rolig! Haha, nästan allt stämmer verkligen!