På Lördag är det Homecoming dance på skolan och jag har hela min outfit klar! Homecoming dance = Homecoming homecoming week, eller spirit week som många kallar veckan innan. Man har ett tema varje dag som man ska klä ut sig till, idag var det Pirate Day. Vår Algebra 2 lärare var utklädd till Captain Jack Sparrow och gick runt och sa Arrrrr hela dagen! Roligare lärare får man leta efter! (No offence mom, har ju aldrig haft dig som lärare! Haha)

Idag r
östade vi på vem vi ville skulle bli Homecoming King and Queen, alla seniors röstar på seniors, alla juniors röstar på juniors osv. Min värdsyster Katie blev nominerad för sophomore klassen!! Im so exited for her! När dom berättade vilka som hade blivit nominerade ropade dom ut det i högtalarna, precis som dom gör i Mean Girls lol.

P
å fredag är det Homecoming Game och då kommer alla nominerade att gå ut på planen efter matchen i långklänningar och kostym, då kommer kameran att vara med!

Hittade precis lite svenska pengar längst ner i min låda, kändes hur konstigt som helst! Det var ett bra tag sen man handlade med dom. Såg att $1 låg på 6,81 sek när jag åkte, just nu ligger den på 6,73 sek så den har gått ner lite. Kommer ihåg att den har legat på 6,50 under en kort tid för några månader sen. Snälla bli så låg igen innan vi åker till Hawaii!!



Idag var Obama i Michigan, han pratade vid University of Michigan (vilket är ett av de största i MI) och det pratade vi såklart om på Current Events.

Republikanerna håller just nu på att välja deras representant inför valet och det ser ju ut som att Mitt Romney kommer att vinna, har aldrig varit jätte insatt i politik men det är svårt att undvika det nu när det är val år här. Kampanjer hit och dit, onödigt mycket reklamer på tvn där de olika partierna och kandidaterna försöker att få dom andra att se dåliga ut. Helt annat upplägg än i Sverige. Valet är någon gång i slutet av 2012 så då kommer dom att ha hållit på med sina kampanjer i ett år, handlar om helt sjuka summor.

Här i Michigan är de flesta Republikaner, Obama och Demokraterna är inte jätte populära här om man säger så... Alla klagar på honom hela tiden och pratar om vilket dåligt jobb han har gjort som president haha. Har inte hört en enda som har hållit på demokraterna sen jag kom hit, men det kan ju såklart vara annorlunda down state.




Jag kommer ihåg att jag började berätta om mig och min familj, sen vad jag och mina vänner brukade göra på fritiden. Skriv klart och tydligt vad du gillar att göra på din fritid och om du gillar någon speciell sport, typ basket, fotboll eller hockey så att de familjer som är intresserade av samma sporter eller intressen väljer just dig.

Skicka med många foton på dig själv där hemma, gärna när du utövar någon sport eller liknande! Min värdfamilj har iallafall berättat för mig att dom gillade att jag skickade med många foton på mig själv och dom frågade också innan jag kom om jag kunde skicka mera foton.

Skriv varför du vill åka på ett utbytesår, förväntningar, vad du vill lära dig av deras kultur och uppleva under ditt år. Ett tips kan vara att skriva om att du är inresserad av USA och deras kultur och att du vill lära dig massor med nya saker av din nya värdfamilj om ditt värdland. Sånt gillar dom att höra, speciellt när man ger komplimanger om deras land! ;)

En sak jag var osäker på var vad jag skulle skriva om religion (kommer inte riktigt ihåg om detta var i mitt personliga brev eller någon annan stans man skulle fylla i) men jag visste inte om någon familj ville ta emot mig om jag skrev att jag var ateist? Vet att jag och mamma diskuterade detta mycket under tiden jag väntade på att få en värdfamilj. Och jag kommer ihåg att när jag frågade min värdfamilj i början om vad dom tyckte om att det stod att jag var ateist så sa dom att dom var lite skeptiska till det. Men efter att dom hade pratat med min area rep. så berättade hon att ateist inte betyder samma sak för dom, som för oss. Kan ha varit en anledning till att det tog så lång tid för mig att få en värdfamilj, har ingen aning.

Hoppas du fick lite tips på vad du kan skriva om, och låt dina föräldrar läsa igenom det innan du skickar in det så dom kan fixa stavfel och komma med tips på hur du kan förbättra ditt brev! Lycka till, du kommer att få ett grymt år!

Ja som ni ser, snowday igen. Skööönt. Katie kom in vid 6 och sa att vi inte hade skola, somnade om igen och vaknade 10.

Sen ställde sig Katie och gjorde cupcakes med choklad frosting, har redan ätit tre stycken. Aaaj min mage, inte bra. Men fin frukost iallafall.

Ang. helgens shopping runda, hittade inga skor tyvärr... Men jag hittade en annan sak!
Finns en affär här som heter JC-Penny som man skulle kunna jämföra med Åhléns. Dom har massa olika klädes märken i butiken, och för några månader sen fick dom in ett nytt märke. Gissa vilket...? MANGOOOO! Ja alla ni som känner mig vet hut mycket jag älskar det märket, det var en underbar känsla när jag såg min lilla MANGO hörna inne på JC-Penny. Och jag kunde ha köpt allting, men det gjorde jag inte så cred till mig där! Jag hittade en superfin väska som från början kostade $59.99, sen var den nedsatt till $29.00. Men nu kostade den bara $12!! En MANGO väska för 80 spänn. It was meant to be helt enkelt.

Vi har fått tillbaka resultatet från våra exams, är super nöjd. Inte med matten lika mycket med det är okej. Lägger upp bild på det någon gång snart!


Sitter i bilen just nu med Katie and Kirstin påväg till the mall to do some dress shopping! Ska försöka hitta klänning till Katie och skor till mig.

Aftonbladet appen är så bra att ha på sin iPhone, man får typ uppdateringar om "Breaking News" så man kan hålla koll på vad som händer där hemma!


Idag var det ingen skola igen, snowday! Har pluggat inför mina English och Algebra exams som är imorgon, håller tummarna för bra resultat!

Snackade med Jennifer via Voxer idag en bra stund, så mysig att prata igen. Som jag saknar dig!


Sitter i soffan och myser framför nya Big Bang Theory. Sen har Glee säsongs premiär igen. Bra kväll.

Mycket snack om homecoming i skolan idag, tror jag vet vilka jag kommer att rösta på. Vi satt och kollade igenom en katalog med tiaror och kronor för the homecoming king and queen. Fanns mycket fint.

Snöade hur mycket som helst idag så alla basketball games blev inställda idag på skolan, för att det var för farligt att köra på vägen... Skulle aldrig hända där hemma, lite snö stoppar inte oss! Because we're real VIKINGS!

Fick ett paket i posten av min kära mor idag när jag kom hem, Marabou Choklad!! Alltid lika uppskattat, så nu vet alla det hehe.. Min värdsyrra var i extas, hon dyrkar svensk choklad. Nu skulle sett henne, hon sprang runt i hela huset för att hon var så lycklig att hon hade fått svensk choklad!

Nya bikinis från Victoria's Secret till Hawaii!


I fredags hade jag min första snowday! Satt hemma och gjorde ingenting eftersom jag inte hade någonting att plugga, det hade jag tänkt att ta med hem på fredagen. Fail.

Skolan gick snabbt idag, alla förbereder sig inför exams på torsdag och fredag. Så nu har jag plötsligt massor att plugga! Jag tror att Senior English kommer att bli den svåraste klassen, vi måste skriva saker om alla böcker vi har läst hittills, massa vocab words och annat som att skriva uppsatser och så som man inte kan förbereda sig inför. Jag har iaf tröttnat helt på skolmaten nu hehe, så har börjat tagit med mig egen mat lite då och då! Inte varje dag men typ dagar då det är pizza eller hamburgare, och så ta jag med vatten också! Åh jag föredrar verkligen vatten före chocolate milk! ;)

Såg nyss att det var någon ryttare som hade vunnit jerringpriset, whaaat!? Har aldrig hört talas om namnet haha. Ge det till någon fotbolls spelare istället eller nått.

Jag har helt glömt bort att visa er vad jag fick i födelsedagspresent utav tjejerna i 8th hour, World History klassen! Så gulligt av dom, vi tog alla en bild tillsammans och sen gav dom mig en gosig filt med bilden på! Så jag kan ta hem den sen!! Ni kan inte ana hur glad jag blev när jag öppnade paketet! :D

Från vänster: Maria, Sam, Hanna, TK och jag!



Snart är skolveckan slut, nästa vecka är det final exams som gäller! Det är 1st semester som är slut så då har man prov i alla ämnen på allting man har lärt sig hittills på första delen av skolåret.... Inte kul, så det blir till att plugga hela helgen.

Det är minst fem personer i skolan som har sagt till mig denna vecka att jag har fin handstil. JAG!! Fin handstil!! Hahaha, det trodde ni inte va? Speciellt inte Cissa och Carro!? Wihoo, inte för att jag har tänkt på om den har ändrats eller inte, men förr hade jag ju samma handstil som en kille lol. Men vem vet, när jag kommer hem kanske jag skriver lika fint som er Carro och Cissa! Hehe :D

Just nu är det snöstorm här, så vi håller tummarna på snowday imorgon!

Idag har jag varit i USA exakt halva tiden, kom till Michigan för 139 dagar sen och åker hem till Sverige igen om 139 dagar! HALVA TIDEN GOTT FOLK, känner ändå att tiden har gått lagom snabbt, inte för fort eller för långsamt.

Under tiden jag har varit här har jag insett hur mycket jag älskar Sverige. Missförstå mig inte fel och tro att jag inte gillar USA, för det gör jag verkligen! Stormtrivs! Men man märker verkligen även hur mycket som skiljer USA och Sverige från varandra, saker som man inte tänkte på innan man hade bott i USA. När jag har pratat med andra utbytesstudenter så har dom alla sagt samma sak, vi älskar våra hemländer ännu mera nu efter vårt utbytes år. ÄLSKADE SVERIGE.

Amerikanare är mer sociala än vad vi är men samtidigt är vi så mycket mer öppna om saker och ting. Många får inte dejta innan dom är 16, och om dom har ett förhållande så är det oftast oseriöst. Typ blir ihop med någon och ändrar sin relationsstatus på Facebook och skriver att dom älskar varann och ska gifta sig osv. Efter tre timmar gör dom slut och skriver massa emo saker på sin wall på Facebook. Okej kanske inte så extremt men ni fattar. Plus att alla här där jag bor är ihop med någon på skolan, jag skulle typ kunna räkna på en hand alla som är singel. Inte många alltså. Inte för att jag bryr mig men ni hör ju hur det ser ut, välja första bästa typ tills alla är upptagna på hela skolan. Lol
I skolan om en lärare ser att man håller på med sin mobil blir man av med den och får tillbaka den i slutet av dagen (på något mirakulöst sätt har jag inte blivit av med min mobil än, peppar peppar).
Måste ju bara tillägga att jag saknar europeiskt mode, dom vet inte riktigt hur man klär sig här. Blir mest sweat pants och t-shirt. Inte riktigt min grej men det funkar.
Även fast min skola är liten så gillar jag den, alla säger att McBain High School är den bästa i distriktet. Dom har också berättat att dom tyckte jag hade tur att jag hamnade i denna skola ist för i Cadillac High School. Skolan har dåligt rykte och den har även högst procent antal gällande tonårs graviditeter i vårt distrikt..
Men som sagt jag gillar fortfarande USA väldigt mycket, speciellt sättet och upplägget i skolan. Samma lektioner varje dag gör att dagarna går hur fort som helst plus att jag iaf har lättare att lära mig saker om man har varje ämne en timme om dagen varje dag så man inte glömmer bort allt, speciellt med spanskan! Och school spirit! Att ha sporter på skolan är grymt, det gör att man får en gemenskap man inte hade hemma i Sverige, samma med prom/homecoming, senior trip osv.


Helgen har varit lyckad, på lördag morgon fick jag skjuts av Kori till Isabelles hus där jag spenderade hela dagen och kvällen med henne och hennes kompis Katie! På söndag morgon kom Rhonda över (min och Isabelles area rep.) för att fylla i några papper inför Hawaii.

Vid 12 kom Kori, Katie och Emily och hämtade upp mig och vi åkte sen in till Traverse City mall och strosade runt där, så nu har jag min present klar till Katie!

I 18-års present fick jag från mamma och pappa pengar att spendera på en restaurang där vi kunde fira mig, så jag valde Red Lobster och det var exakt om inte ännu godare än vad jag hade tänkt mig! Det var underbart att äta skaldjur igen. Och medans jag var på toaletten så hade Kori pratat med servitrisen om att jag hade fyllt år så precis innan vi skulle gå där ifrån kommer 10 personer från personalen fram med en chokladkaka med ett ljus i och sjunger för mig, wiho free dessert!



Crablegs, lobster, shrimps.

YUM.

Provade lite olika homecoming dresses, men hittade ingen som var perfekt. Här är iaf en av alla jag provade.

Sitter på mitt rum och ska snart sova, känns ändå bra att vara tillbaka i skolan igen. Träffa alla igen och få in rutiner. Älskar att ha rutiner! Inte så att jag inte gillar att ha lov men gillar att ha koll på vad som händer, tider och så.

I helgen åker jag till Isabelle igen, hela hennes familj ska vara borta hela helgen så vi har huset för oss själva, vi får se vad vi hittar på. Jag röstar på skräckfilm, der var alldeles för längesen!

På söndag kommer värdfamiljen och hämtar upp mig någon gång vid lunch, efter det åker vi in till Traverse City och ska shoppa presenter till Katie because it's her sweet 16 next Friday (vilket betyder körkort för henne, för mig betyder det en till chaufför! Yeees)! När vi är klara med presenterna ska vi åka och fira min födelsedag ute på restaurang eftersom vi aldrig hann ha någon födelsedags middag när jag fyllde år. Vi ska äta på Red Lobster! Ni hör ju bara på namnet; SKALDJUR!!! Längtar riktigt mycket, kommer att bli underbart gott!

GRATTIS SVERIGE TILL JVM GULDET! NU KAN MAN SKRYTA I SKOLAN!!


Snart är det bara en månad kvar tills vi drar till Hawaii, den 15 februari flyger vi iväg och kommer hem igen sent på kvällen den 22. Jag är super laddad och jag mailade organisationen som har hand om resan idag och frågade vad hotellet hette. Så den senaste timmen har jag spenderat på att kolla på bilder och drömt mig bort, hotellet heter Hokele Suites och ligger precis vid Waikiki beach! Har även kollat in vårt schema som vi kommer att ha där nere! Står om allting som vi ska göra under dagarna vi är där. Kommer bli så himla roligt att få besöka Pearl Harbour, surfa och "celebrate with the locals at the Paradise Cove Luau with grass skirts and hula dancing"!!


Här nedanför är vårt schema under veckan:


Day 1 Arrivals. Students are met at the airport baggage claim area and transferred to the hotel for check in. Its then time for your orientation walking tour, and some free time before our welcome diner.

 

Day 2 We begin our tour with a drive around the entire island of Oahu. We will view the only royal palace in the United States, visit various neighborhoods and learn about the history of the state. Traveling inland, we drive though the, pineapples fields on the way to the North Shore. Our first North Shore stop is Haleiwa, an old surf town. We view the massive surf waves at Pipeline Sunset and Bonzai Beaches, and swim with the tropical fish on in Turtle Bay, where we play volleyball and have a picnic lunch. We finish the tour in the afternoon with visit to Pali Look out for views over the island. Then it’s back to the hotel to clean up before dinner.

 

Day 3 we visit Pearl Harbor for a tour of the U.S.S. Arizona National Monument, where we will learn about Hawaii's involvement in WWII then hit the beach right in front of our hotel. We will have time to play in the surf and try boogie boarding, or hang out at the hotel pool, or enjoy a soccer game and the park.

 

Day 4 We will head out to for a morning of snorkeling. We provide a rented snorkel and mask to swim with the colorful reef fish in a protected cove. This afternoon it’s off to Ala Moana shopping center for a shopping stop, and dinner at Bubba Gump Shrimp Company.

 

Day 5 We will board a Catamaran for an exciting sailing trip around Waikiki Bay. In the afternoon we go swimming in the ocean and playing volleyball. The adventurous can try their hand at surfing with a rental board not included in tour) and dazzle the group with their surfing abilities!

 

Day 6 We hike up Diamond Head, an extinct volcanic crater with awesome views over Waikiki bay. In the late afternoon we will celebrate with the locals at the Paradise Cove Luau, complete with grass skirts and hula dancing.

 

Day 7. We’ll explore some other parts of the island learning about some of the cultures that have contributed to Hawaiian food and culture. Tonight is our big farewell party.

 

Day 8 Students leave through the day, some students leaving early in the morning, and others not departing until the evening. We will take you to the airport 2-3 hours before your flight time. After breakfast it’s time for your last shopping trip, and a final wave goodbye to the warm Pacific waters.

 

 

 

 




Imorse fick jag mail om flygbiljetter hem, den 29e maj landar jag på Arlanda igen!! Då hinner jag även med allas student där hemma, wii är super exited! Även fast det är helt sjukt att det nästan redan har gått halva tiden här borta i USA, så känns det bra att det är 150 dagar kvar nu. Har så många roliga resor att se fram emot i vår!

Just nu är det snöstorm här i Michigan, sista lediga dagen innan skolan börjar imorgon! Hoppas det fortsätter att snöa som det gör så att vi kan få snowday imorgon och då få en extra lovdag!


I torsdags efter att jag blev upphämtad i Traverse City åkte vi tillbaka till den tyska utbytesstudenten Isabelles hus (ni vet det sjukt stora huset som vi firade Exchange Student Christmas i för ett par veckor sen?). Jag spenderade tre nätter där, torsdag till söndag. Jag hade det sjukt roligt dom fyra dagarna! Jag hade bara träffat Isabelle en gång innan och då pratade vi inte ens mycket med varandra, men ni vet hur det är när man träffar en person och man börjar prata, och man märker hur mycket man har gemensamt och hur roligt man har ihop. Precis så var det! Europe rules

Den 31 december vaknade vi upp vid 11 på morgonen, då sätter sig Isabelle upp i sängen och börjar skratta! Jag fattade ingenting och frågade varför hon satt där och garvade åt mig! Som svar fick jag: "I woke up at 3pm this morning because you were screaming something in your sleep! And it sounded like swedish because I have no idea what you said!! Haha!"
Så alltså hade jag legat där och snackat för mig själv i sömnen hehe... Konstigt att det var på svenska ändå eftersom man pratar, tänker och drömmer allting på engelska nuförtiden! ;)

Nyårsafton var iallafall lyckad, det var jag, Isabelle, Brooke, Katie, Jessie, Terri och Ryan som firade in det nya året i deras hus! Vid 6 tiden (när ni där hemma fick nytt år!) hade vi pizza party, måste ha gått upp minst 5 pounds dom senaste dagarna jag var där! Sen vid 12 slaget kollade vi på "the ball drop" från New York City på tvn och räknade ner det nya året tillsammans. Efter det kollade vi på horror movies hela natten!

Innan jag och Isabelle gick och la oss satt vi och lyssnade på gamla låtar som ingen här har hört, sånna som var poppis i Europa i typ början av 2000-talet! Nostalgi på hög nivå! Så vi stannade uppe och lyssnade på musik hela natten och snackade om hur mycket Tyskland och Sverige påminner om varandra och hur mycket bättre vår musiksmak är jämfört med amerikanernas! Asså ibland har ju inte ens dom som bor här hört det amerikanska sångerna som vi har hört! Iallafall så bestämde vi två att vi ska flytta till Berlin när hon har tagit studenten i Tyskland, bra idé va!? Taggad! Lol